Felix: “en grymt häftig bana”

gal3Felix beskrev Autódromo Internacional Algarve som “en grymt häftig bana” efter att ha fått sin första smak av den portugisiska anläggningen i samband med tisdagens FA1-test.

Den 4.692 km långa banan, pittoreskt insprängd i det bergiga landskapet utanför hamnstaden Portimão, bjuder på flera kraftigt kuperade sektioner och ett flertal ”blinda” kurvor – något som enligt Felix passar den 550 hästkrafter starka FA1-bilen som handen i handsken.

– Banan är verkligen grymt häftig, säger Felix. Jag gillar när det går upp och ner, och när kurvorna tillåter en att komma in i en bra rytm. Det finns en speciell sektion, efter Kurva 7, som är ganska otrolig; man kommer på full gas över ett par krön, och det är så brant att man inte ens ser marken. Dessutom är asfalten väldigt ojämn, så det gäller att ha bra kondition för att orka stå emot alla krafter och slag som de här bilarna genererar.

FA1 är huvudklassen i det nya eventkonceptet ACCELERATION, som sammanför bil- och motorcykelracing med livemusik med ambitionen att ta motorsporten till en yngre publik. Premiären äger rum i just Portimão kommande helg, och testerna inför säsongsupptakten slutförs i morgon.

gal2Vid sidan av Felix fanns också ett flertal andra namnkunniga förare från formelbilsleden på plats i Algarve under tisdagen. ACCELERATION-organisationen har ännu inte offentliggjort den slutgiltiga startlistan för helgens tävlingar, men redan nu står det klart att Felix och Team Sweden ställs mot konkurrens från bland andra Nigel Melker (tidigare GP2 och World Series by Renault) och Mirko Bortolotti (2011 års Formel 2-mästare).

– Det kommer att bli tufft motstånd i helgen, och jag saknar fortfarande en hel del erfarenhet i en så här motorstark bil, avslutar Felix. Vi fick dock en hel del gjort idag, och vi lär oss något nytt hela tiden. Bilarna är både snabba och högljudda, och dessutom väldigt kul att köra för oss förare. Jag tror att det blir ganska bra drag här när racingen väl kommer igång i helgen!