Felix dominerar på Monza – första segern i hamn för Team Sweden!

Felix Rosenqvist, Monza 2Felix körde hem sin och Team Swedens första seger i den nya formelbilsklassen FA1 när han dominerade helgens första race på Monza och vann med en marginal på över 11 sekunder.

Felix, som inledde loppet från pole position, gjorde en dålig start och halkade ner till tredje plats på det första varvet – men sedan började en uppvisning av sällan skådat slag. Inom loppet av två varv stormade Felix förbi både Sergio Campana och Nigel Melker, och återtog en ledning han sedan aldrig släppte.

Efter ett effektivt depåstopp från Team Sweden-mekanikerna kunde Felix ohotat fortsätta mot en kassaskåpssäker triumf, i ett lopp där han också noterades för snabbaste varv.

I morgondagens Race 2 kommer Felix att starta från fjärde plats på gridden efter att ha tvingats avbryta sitt snabbaste varv i dagens tidskval – ett varv där han fram till dess var snabbast av alla genom de två första sektorerna.

FELIX:

- Riktigt, riktigt kul att få vinna ett FA1-race tillsammans med Team Sweden! Det var vårt mål inför den här helgen, och nu har vi infriat det. Bilen känns nästan oförskämt bra den här helgen, och körningen fungerar perfekt. Jag gjorde en dålig start, men jag märkte ganska tidigt att det nog skulle lösa sig ändå. Jag fick en bra utgång ur Parabolican och körde om först Sergio, och ett varv senare Nigel, in i den första chikanen – och sedan var det bara att köra. Teamet gjorde ett kontrollerat depåstopp och är verkligen värda det här. Nu ska vi bara försöka upprepa den här segern i morgon, så blir det här en perfekt helg.

RESULTAT

R1 FA1