Felix 14:e i tungt förstakval

gal3Felix kommer att starta årets första FIA Formula 3 European Championship-race från 14:e plats på gridden efter ett motigt tidskval på Silverstone på fredagseftermiddagen.

Motorproblemen som drabbade Felix i morgonens fria träning var åtgärdade i tid till kvalet, och Felix gav sig ut på banan med ambitionen att slåss om en plats i toppen av resultatlistan. Dessvärre utvecklades passet inte som Felix och resten av Mücke Motorsport hade hoppats - faktum är att det istället blev en mörk eftermiddag för det Berlin-baserade teamet. Felix fick nöja sig med 14:e plats, medan teamkamraten Lucas Auer kommer att inleda morgondagens Race 1 som tia.

Eftermiddagens andra tidskval, som avgör startuppställningen till helgens två avslutande race, drar igång kl. 17.40 lokal tid.

FELIX:

- Det här är naturligtvis inget resultat vi kan vara nöjda med, men det är bara att jobba på. Vi är helt enkelt för långsamma just nu; bilen överstyr ganska kraftigt, och vi verkar sakna en del toppfart på rakorna. Jag kunde nog ha kört ett par tiondelar snabbare med ett helt perfekt varv, men tiden som Lucas gjorde är nog tyvärr ganska representativ för vart vi står i nuläget.

Vi har haft en bra försäsong och varit snabba på testerna, så vi hade inte räknat med att vara nästan en sekund efter idag. Nu gäller det att ta reda på varför, och förhoppningsvis kan vi göra en del förändringar redan till det andra kvalet senare i eftermiddag. Det är bara att bita ihop och jobba lika hårt som vanligt, så ska vi säkert kunna vända även på det här.

 

RESULTAT (topp tio):

För fullständiga resultat – klicka här.

1 Tom Blomqvist 1:51.327
2 Esteban Ocon +0.002
3 Antonio Fuoco +0.051
4 Max Verstappen +0.075
5 Felix Serralles +0.468
6 Jordan King +0.481
7 Edward Jones +0.521
8 Nicholas Latifi +0.592
9 Dennis van de Laar +0.624
10 Lucas Auer +0.660
14 Felix Rosenqvist +0.936