Fartmässiga framsteg för Rosenqvist i Österrike

Felix Rosenqvist, Red Bull Ring 1Felix Rosenqvist återvände till striden om pallplatserna i säsongens åttonde deltävling för FIA Formula 3 European Championship på österrikiska Red Bull Ring, men fick trots tidvis bra fart ändå blicka tillbaka på en resultatmässigt skral helg.

Rosenqvist – som vann samtliga tre EM-lopp på Red Bull Ring förra året – slutade på fjärde plats i helgens första av tre race och stod sedan för en mycket lovande inledning i söndagens efterföljande Race 2. 22-åringen skuggade mästerskapsledande Esteban Ocon i en kamp om fjärdeplatsen, och attackerade också den franske Lotus-junioren när fältet släpptes iväg igen efter en säkerhetbilssituation. Ocon försvarade innerspåret in i Kurva 1, men valde plötsligt att byta linje – och kollisionen var ett faktum. Rosenqvist fick parkera med trasig hjulupphängning, och tvingades senare att bryta även helgens avslutande Race 3.

Ocon bedömdes ha varit vållande till incidenten i Race 2, och bestraffades i efterhand av domarna.

- Överlag har vi tagit några små steg framåt den här helgen, och det är något vi definitivt tar med oss inför de avslutande tävlingarna, säger Felix Rosenqvist. Bilen kändes mer konsekvent än i Ryssland senast, och vi var tillbaka i matchen om pallen – i alla fall under den andra delen av helgen. Vi hade särskilt bra fart under det andra racet; jag är säker på att vi hade fått med oss en pallplats därifrån, så det var extra tråkigt att behöva bryta. Vi är fortfarande inte där vi borde vara, men vi fortsätter att jobba så hårt vi kan och målsättningen är att kunna vinna race igen under avslutningen av säsongen.

FIA Formula 3 European Championship beger sig nu närmast vidare till tyska Nürburgring, där nästa deltävling avgörs helgen den 15-17 augusti.