Felix Rosenqvist klar för fortsättning i Formel 3

F3Felix Rosenqvist får en ny chans att vinna den eftertraktade titeln i FIA Formula 3 European Championship, europamästerskapet för Formel 3, efter att ha förlängt sitt kontrakt med tyska Mücke Motorsport.

Rosenqvist var involverad i en intensiv strid om EM-guldet under 2013, då han vann tio av säsongens 30 race på sin väg mot en slutlig andraplats i den sammanlagda mästerskapstabellen. Den 22-årige Värnamo-sonen blev också en av bara två förare genom tiderna – bredvid F1-stjärnan Valtteri Bottas – att vinna prestigefyllda Masters of Formula 3 för andra gången. Säsongen 2014 markerar starten av en ny epok i Formel 3 med uppdaterade, starkare motorer, och blir Rosenqvists fjärde i kategorins högsta division.

- Det känns bra att få fortsätta samarbeta med Mücke Motorsport i ytterligare ett år; vi har en del nya utmaningar att ta oss an den här säsongen, säger Felix Rosenqvist. FIA Formula 3 European Championship är ett av de absolut bästa mästerskapen som finns i juniorracingvärlden, och konkurrensen kommer att vara stenhård i år igen. Samtidigt är det ingen hemlighet att jag har varit i Formel 3 ganska länge, och att jag jobbat på en del alternativa planer under vintern. I slutändan var det helt enkelt inte möjligt att ta steget till GP2 eller World Series by Renault, och då kan jag inte tänka mig ett bättre upplägg än att försöka vinna den titel jag gick miste om i fjol. Det är mitt självklara mål den här säsongen, och jag är övertygad om att vi har en väldigt bra chans. Det kommer att bli en intressant säsong med lite extra hästkrafter och nya banor!

2014 års EM-fält utgörs av totalt 30 förare. Rosenqvists teamkamrater hos Mücke Motorsport blir österrikaren Lucas Auer och israelen Roy Nissany.

Vid sidan av det nya tekniska reglementet har också kalendern reviderats och utökats från 10 till 11 deltävlingar. Bland nytillskotten märks bland annat klassiska Imola-banan i Italien, samt F3-historiens första besök i Ryssland. Totalt gästar mästerskapet åtta olika länder, med race på sex nuvarande Formel 1-banor (Silverstone, Hockenheim, Hungaroring, Spa-Francorchamps, Red Bull Ring och Nürburgring).

Testerna inför säsongen genomförs i Ungern och Österrike. Tävlingspremiären äger rum på brittiska Silverstone den 18-20 april.

Felix Rosenqvist fortsätter att backas upp av Mercedes-Benz talangprogram.