Dubbelseger för Felix Rosenqvist i Indy Lights-comebacken

Felix Rosenqvist, Toronto 1

Felix Rosenqvist slog sig tillbaka in i vinnarcirkeln med största möjliga kraft när han ledde båda helgens två Indy Lights-race i Toronto (Kanada) från start till mål och körde hem en eftertrycklig dubbelseger.

Rosenqvist, som stått över de senaste två tävlingshelgerna i det amerikanska formelbilsmästerskapet på grund av kolliderande åtaganden i Europa, visade omgående att hans frånvaro inte satt några betydande negativa spår.

Smålänningen tog plats högst upp i resultatlistan redan under fredagens fria träning på den mycket krävande stadsbanan i Kanadas största stad, och fortsatte sedan på den inslagna vägen i det efterföljande tidskvalet – där han körde till sig pole position till helgens första race med en halv sekunds marginal över resten av fältet.

Rosenqvist kunde sedan kontrollerat ta hand om segern, hans första sedan säsongsupptakten i St. Petersburg, Florida, i ett lopp där han samtidigt noterades för snabbaste varv och i processen lade beslag på pole position även till söndagens avslutande heat.

Väl där var Rosenqvist fortsatt i en klass för sig, och repriserade insatsen från dagen innan när han ånyo ledde loppets samtliga varv och därmed fullbordade en triumf som gör honom till den förste föraren under 2016 års Indy Lights-säsong att vinna två race under samma helg.

- En helt otrolig helg, utbrister Felix Rosenqvist. Bilen har varit fantastisk, och jag har verkligen njutit av varje varv ute på banan. Att vinna båda racen här, efter att ha stått över de senaste två helgerna, är mer än jag hade kunnat drömma om. Ett stort tack till alla på Belardi Auto Racing för ett felfritt jobb. Jag har haft ett enormt självförtroende bakom ratten, vilket är precis vad som krävs på en stadsbana av den här typen, och kunde ta hand om däcken och spara på materialet när det behövdes. Otroligt härligt!

Helgens evenemang markerade Rosenqvists första tävling någonsin på kanadensisk mark. 24-åringen har nu vunnit totalt tre race i Indy Lights den här säsongen – fler än någon annan.

Felix Rosenqvist skiftar nu fokus mot en av säsongens stora höjdpunkter: det legendariska 24-timmarsloppet på Spa-Francorchamps. Rosenqvist kommer att dela en Mercedes-AMG GT3 med Renger van der Zande (Nederländerna) och Tristan Vautier (Frankrike) i den belgiska GT-klassikern, som avgörs den 26-31 juli.

 

RESULTAT (topp fem)
Indy Lights | Toronto (Ontario, Kanada)

Race 1

1: Felix Rosenqvist (SWE)
2: Felix Serralles (PRI), +7.3433s
3: Kyle Kaiser (USA), +11.9393s
4: Santiago Urrutia (URU), +15.8913s
5: Dean Stoneman (GBR), +19.2259s

Race 2

1: Felix Rosenqvist (SWE), 45 varv
2: André Negrão (BRA), +7.2614s
3: Kyle Kaiser (USA), +9.4310s
4: Santiago Urrutia (URU), +10.0098s
5: Ed Jones (UAE), +30.1368s