Berathon sponsrar Felix Rosenqvist i Macau Grand Prix 2015

Berathon

Felix Rosenqvist kommer att stöttas av sponsorkonsultbolaget Berathon i jakten på sin andra raka seger i prestigefyllda Macau Grand Prix – världsfinalen för Formel 3 – den 19-22 november.

Rosenqvist vann det mytomspunna kinesiska gatloppet 2014, och bär därmed startnummer ett på sin Theodore Racing by Prema Powerteam-bil när årets upplaga avgörs nästa vecka. Berathons logotyp kommer att pryda Rosenqvists overall, hjälm och bil under hela evenemanget.

Felix Rosenqvist beger sig till Macau med en rekordartad säsong i FIA F3 European Championship (F3-EM) i ryggen. Ett facit på 13 segrar, 24 pallplatser, 17 pole positions och 13 snabbaste varv innebar att Värnamo-föraren som förste svensk genom tiderna lyckades säkra EM-titeln, och gör honom också till en av förhandsfavoriterna i uppbyggnaden till Macau.

- Vi är mycket glada att få synas i Macau Grand Prix, ett världsberömt idrottsevenemang, och att få göra det tillsammans med just Felix Rosenqvist, säger Daniel Lehoczky (VD, Berathon). Det här samarbetet visar att vi har tillgång till de mest prestigefyllda internationella motortävlingarna, de bästa teamen och de absolut snabbaste förarna. Vi hoppas kunna expandera på den här spännande arenan och erbjuda våra klienter en stark plattform i motorsporten framöver.

Macau Grand Prix kördes för första gången 1954. Formel 3 har varit tävlingens huvudnummer sedan 1983, då Ayrton Senna tog hand om segern. Loppet är berömt för sin extrema utmaning på tekniskt krävande Guia Circuit – en 6.2 km lång stadsbana omgiven av oförlåtande stålbarriärer. Bland förarna som ställt upp i Macau Grand Prix märks bland andra de senare Formel 1-världsmästarna Michael Schumacher, Mika Häkkinen, Sebastian Vettel och Lewis Hamilton.

- Jag älskar Macau och det känns speciellt att få komma tillbaka dit som regerande mästare, säger Felix Rosenqvist. Mitt mål är att vinna loppet en andra gång, och jag är glad att Berathon har valt att stötta mig i den ambitionen. Det är årets race och vi kommer garanterat att få en rolig helg! Jag längtar verkligen till det första träningspasset.